Laat je niet vangen door de kleine lettertjes van je tv abonnement

We geven je graag tips om je te helpen begrijpen hoe belangrijk het is om de kleine lettertjes in je breedbandcontract en tv abonnement te controleren, zodat je op de hoogte bent van de mogelijke valkuilen en tegelijkertijd een beter begrip hebt van de betrokkenheid van breedband en televisieproviders bij je diensten. Dit zou niet alleen moeten helpen om de verborgen kosten ​​te voorkomen die in bijna elk breedbandcontract bestaan, het moet je ook beter voorbereiden als je problemen hebt met je provider en bijvoorbeeld een conflict hebt over een slechte service.

Hoe werkt een tv en internet abonnement?

In de afgelopen jaren is breedband de snelste manier geworden om online te gaan voor de Nederlandse internetgebruikers. Meer dan twee derde van de internetgebruikers heeft breedbandverbindingen. Nog belangrijker is dat 57% van de breedbandinternetgebruikers elke dag online gaan, waarbij de gemiddelde tijd die voor een computer wordt doorgebracht bijna een half uur per dag is.

Veel ontevredenheid over tv en internet abonnementen

Maar aangezien breedbandgebruik sterk blijft groeien, neemt ook het niveau van ontevredenheid over de service die door veel gebruikers wordt ontvangen toe. Enquêtes tonen regelmatig aan dat iets tot 25% van alle breedbandgebruikers niet tevreden is met de service die zij ontvangen – en dat percentage groeit. De combinatie van een tv abonnement met internet zorgt regelmatig ook voor storingen en hierdoor nemen de klachten toe.

Vaak zit je vast aan je contract

Het probleem voor veel gebruikers is dat wanneer ze zich aanmelden voor een deal, ze zich vaak niet realiseren dat ze een juridisch contract aangaan met hun breedbandaanbieder en daar een tijd aan vast zitten. Een contract werkt in beide richtingen: aan de ene kant is de verplichting van een gebruiker om zijn of haar facturen op tijd te betalen en niet om betalingen uit te stellen. Nalaten dit te doen kan leiden tot opgelegde boetes.

Aan de andere kant heeft een breedbandaanbieder ook verplichtingen: hij moet je op een acceptabel niveau een service bieden en zijn eigen kant van een contract met klanten aangaan.

Kies voor een maandelijks opzegbaar internet en/of tv abonnement

Om veel problemen te voorkomen is het beter om een internet en tv abonnement af te sluiten dat maandelijks opzegbaar is. Dit is ook een goede optie wanneer je naar een andere provider wil overstappen maar eerst de diensten en service wil uitproberen. Vaak betaal je wel iets meer dan wanneer je een contract voor 1 of 2 jaar afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *