Een glasvezel abonnement kiezen

Ga je op zoek naar een nieuw abonnement? En overweeg je om nu te gaan kiezen voor een glasvezel abonnement? Hoe pak je dat dan precies aan? Hoe kom je tot het abonnement dat het voordeligste en beste is voor jouw situatie? We helpen je daarbij graag op weg.

Om te beginnen is het altijd aan te raden om te starten met glasvezel vergelijken. Kies niet zomaar een abonnement, want er zijn wel degelijk verschillen tussen de verschillende aanbieders, en als er geen verschillen zijn qua inhoud van het abonnement dan zit het wel in de prijs of in de aanbieding van dit moment. Maar hoe pak je zo’n vergelijking aan?

Voordat je gaat vergelijken is het verstandig om even stil te staan bij wat je allemaal aan wensen hebt. Als je gaat voor glasvezel alles in 1 met internet bellen en tv en dan is er behoorlijk wat keuze. Als je deze 3 diensten onder brengt bij 1 aanbieder profiteer je sowieso van enkele gemakken. Je hebt namelijk 1 aanspreekpunt als je problemen hebt en je ontvangt ook maar 1 factuur. En omdat je alles onder brengt bij 1 aanbieder profiteer je ook van een betere prijs dan dat je allemaal losse abonnementen afsluit. Maar hoe kom je dan tot het beste abonnement voor jou?

Bedenk van tevoren even goed hoe intensief er bij jou thuis gebruik gemaakt wordt van internet en hoe zich dat de komende maanden en jaren zal gaan ontwikkelen. Heb je voldoende aan een abonnement met 50 Mb/s om te downloaden en uploaden of neem je geen risico op een tragere verbinding en ga je voor 500 Mb/s? Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de maandelijkse prijs. Maar sta ook even stil bij het TV aanbod. Naar welke zenders kijk je allemaal op dit moment? Heb je dan voldoende aan een basispakket of kijk je naar exotische zenders die alleen in een extra zenderpakket zitten of bij een duurder abonnement? Kijk je series en films vooral online op een andere manier? Dan kun je weer wat maandelijkse besparingen doen door niet te kiezen voor een uitgebreid pakket. Tot slot is het slim om te bedenken of je nog een vaste telefoonlijn nodig gaat hebben.  Heb je al een mobiel abonnement met onbeperkte belminuten? Wordt je altijd alleen nog maar op je mobiel gebeld? Dan heb je misschien wel geen vaste telefoonlijn meer nodig? Maak wat slimme keuzes die het ook goed doen in uw portemonnee. Teveel betalen is geen kunst, precies genoeg betalen wel. Het antwoord op de bovenstaande vragen kun je meenemen in een vergelijker om zo snel te vinden waar je naar op zoek bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *