Breedband Loosdrecht start met de aanleg van Glasvezel

breedband-loosdrecht

De Oud-Loosdrechtsedijk en De Zodde in Oud-Loosdrecht (Noord-Holland) krijgen nu eindelijk glasvezel. De eerste shop is de grond ingegaan en Breedband Loosdrecht is begonnen met het graafwerk voor de aanleg van het twee jaar geleden opgestarte initiatief van een aantal ondernemers en inwoners.

Ruim 2 jaar geleden werd er een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel. Omdat er heel veel inwoners interesse toonden in de aanleg van een glasvezel netwerk werden de plannen verder uitgewerkt, zodat men nu met de verglazing kan beginnen. In Loosdrecht toonden commerciële partijen nauwelijks interesse in de aanleg van razendsnel internet. Daarom is er door de initiatiefnemers besloten om onder de naam Breedband Loosdrecht van start te gaan met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk.

De aanleg van het glasvezelnetwerk zal plaatsvinden rond De Zodde en de Oud-Loosdeachtsedijk. Afgelopen maandag, 14.11.2016 kon men nadat alle voorbereidingen waren getroffen en contracten waren getekend, starten met de aanleg van het glasvezel netwerk.

Zoals bij vele Burgerinitiatieven in Nederland zoals bijvoorbeeld in Venray  Lunetten van plan waren (Aanleg is verschoven) werkt ook Breedband Loosdrecht in het begin samen met PLINQ. Deze glasvezel aanbieder is actief op de particuliere en tevens op de zakelijke markt die volop in beweging is. Verwacht wordt dat wanneer het netwerk volledig is aangelegd, televisie, internet en telefoondiensten van andere aanbieders ook beschikbaar komen. Breedband Loosdrecht is immers ook een open netwerk.